Varför skall vi välja dig till vår bröllopsfotografering?

När du väljer mig får du en positiv, passionerad och personlig fotograf som är full av energi. Jag älskar det jag gör och tar varje bröllopsfotografering på största allvar, fullt medveten om att en andra möjlighet att fånga era ögonblick inte kommer.

Den största orsaken till att Ni väljer mig är annars att Ni tycker om mina bilder, d.v.s. det sätt jag fotograferar bröllop på samt det sätt jag efterbehandlar bilderna. Det andra är att ni önskar en erfaren fotograf för att ni vill vara trygga med att alla era ögonblick under dagen dokumenteras, vilket förutsätter kunskap och rutin . Ytterligare en viktig sak som är viktig för mig för mig är att Ni känner ett förtroende och att vi får en bra relation eftersom vi kommer vara tillsammans på en av Era viktigaste dagar i livet, därför är det alltid ett önskemål för mig att få träffas och pratar igenom Er dag.

När & Hur bokar vi?

Svaret på frågan NÄR är så snart som möjlig. Vissa av högsäsongens lördagar bokas upp till ett år innan. Övriga lördagar på året varierar det rätt mycket gällande bokningar. HUR… Du bokar mig enklast genom att antingen skicka ett meddelande på kontaktsidan, så kontaktar jag Er snarast, eller bara genom att grabba telefonen och ringa mig! Skulle Ni vilja träffa mig innan definitiv bokning så gör jag det med glädje helt förutsättningslöst och vi pratar igenom Era drömmar och tankar för bröllopet. Att ni har förtroende för mig och att vi upplever att personkemin fungerar kommer att göra vår dag tillsammans så mycket roligare!

Om ni bestämt er för att boka mig så är min önskan att vi träffas (öga mot öga eller via t.ex. Skype) och pratar igenom Er stora dag. Det känns viktigt för mig att förstå vilka Ni är för att verkligen kunna fånga dagen på Ert sätt.

Jag tar ut en bokningsavgift på 25% av överenskommet belopp och bokningen är klar när denna är betald. Jag tar inga preliminära bokningar, utom i speciella undantagsfall som du i så fall får berätta om. Först till kvarn gäller.

Vad kostar det?

Det beror på hur lång tid Ni önskar att jag skall vara med på Er dag och vilka eventuella tillval i form av fotoalbum etc. som ni gör. Jag fotograferar allt mellan 2 timmar till flera dygn. Mina priser startar på 9000 kr för porträttfotografering och 22000 kr och uppåt för en heldag (från 8 timmar). Alla priser är inkl. moms. Titta gärna under sidan Priser så får Ni en ganska god uppfattning om vad jag kostar att anlita för en bröllopsfotografering och vad som ingår. Under högsäsong (Maj-Augusti) så prioriterar jag ofta de längre fotograferingarna för att jag tycker om att skildra minst en halv dag på ett bröllop, men eftersom familjen också kräver sitt så fungerar det inte att vara bokad heldag varje lördag på sommaren. Därför passar ibland en kortare session bättre. Hjärtligt välkommen att höra av Dig om Ert datum.

Vad betalar vi för?

En kompis eller vän kan sällan garantera att er bröllopsdag blir dokumenterad. Som erfaren bröllopsfotograf garanterar jag detta. Det som ni framför allt betalar för är därför att ni garanteras den kvalitet på era bröllopsbilder som bara erfarenhet, kunskap och noggrannhet kan skapa.  Vad många dessutom inte tänker på är att flertalet timmar för mig som fotograf inte spenderas under själva bröllopet utan efter. Sortering av bilder, bildbehandling etc. är det som tar den största tiden. Att utrustning också kostar pengar behöver väl knappast nämnas...

Hur betalar vi?

Betalning sker via faktura som skall vara betald inom 10 dagar efter slutförd fotografering. Bilder levereras när de är färdigredigerade och efter att slutbetalningen är gjord. Jag tar inte kontanter och jobbar inte svart.

De färdiga bilderna – Vad, När och Hur?

Ni får alla de bilder från dagen som jag tycker berättar Er berättelse. Antalet varierar beroende på antal timmar uppdraget är på, men ofta genererar en heldag på 8 timmar mer än 500 bilder. Alla dessa bilder är grundredigerade och kommer i en version för webben och en högupplöst för print. Ni får alla bilder i färg samt svartvit. Mitt mål är att leverera bilderna inom tre veckor, men vid högsäsong kan det ta längre tid. Bilderna levereras via ett webbgalleri för nedladdning.

Vilken utrustning använde du?

Jag fotograferar med Canon och har alltid två stycken fullformats kamerahus med mig. Du behöver m.a.o. aldrig vara orolig för att jag inte ska kunna fånga din dag p.g.a. att kameran går sönder. Min huvudkamera är för närvarande en Canon 5D Mk IV. I Objektivväg använder jag mig endast av proffsobjektiv.

Fotograferar du bara i Skåne

Jag fotar med glädje över hela Sverige och även andra destinationer. Kostnaden blir densamma för själva bröllopsdagen. Vad som tillkommer är ev. tid för resa samt direkta kostnader för resa och boende som vi gör klart i samband med bokningen.

Om det regnar?

…så regnar det. Mitt mål är att fånga Er dag så som den var i verkligheten och den brukar bli jättefin även vid regn. Däremot så ser vi till att ha en backup plan vid regn så att vi kan ta porträttbilder under tak om mina bröllopsparaplyer inte kan hålla regnet stången.

 

Hoppas att det här ger svar på några av de frågor Ni har haft. Har Ni fler frågor så skicka ett meddelande eller ring så rätar vi ut eventuella frågetecken. All lycka!

 

// Daniel